czwartek, 11 grudnia 2014

Witajcie !
Lubicie pasty rybne? Jeśli tak, to świetnie ! Dziś przepis na przepyszną pastę rybną. 
Sprawdzi się na co dzień, chociażby na chlebek, ale i od Święta- na świątecznym stole może się bardzo dobrze prezentować i smakować ! :)
Wersja youtube'owa:



Składniki:
-200 g makreli wędzonej (waga po usunięciu skóry i ości)
-2 jaja
-80 g chudego twarogu
-1 duży ogórek konserwowy
-pół małej cebulki
-15 g musztardy
-przyprawy: sól, czarny mielony pieprz
Przygotowanie:
Jajko gotujemy na twardo.
Makrelę rozgniatamy widelcem, następnie dodajemy do niej twarożek i również go rozgniatamy. 
Na tarce ścieramy ogórka, scieramy również cebulkę.
Ugotowane jajko obieramy, scieramy na tarce i dodajemy do reszty składników. 
Doprawiamy solą, pieprzem i mieszamy.
Pasta jest już gotowa. Jest bardzo prosta w przygotowaniu, toteż zachęcam Was gorąco do jej wykonania. Dajcie znać, jak podoba się przepis! :))

Wartości odżywcze (całość):
810 kcal
70 g białka
16 g węglowodanów
52 g tłuszczu

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz